maanantai 20. maaliskuuta 2017

R & A Australiassa: Adelaide part 2, 22-24/01/2017

Ei jaksettu alkaa siinä aamusella tekemään aamupalaa, vaan kilautettiin Mialle, että loikipas itsesi tähän autolle sieltä hostellista ja suunnataan aamupalalle Cherrydarlings bakehouseen. Ja että menikin läskiksi! Kysyin tiskin takana olevalta kassatyypiltä, että onko nää kaikki täällä oikeasti vegaanista ja se vastasi, että on. Noniin, sitten! Mitäs otetaan, mä hieroin jo kämmeniä yhteen ja ihastelin kakkuja ja piirakoita vitriineissä. Valittiin carbonara ja cheeseburger piet, CROISSANTTI, josta olin haaveillut KAUAN!!, lime "milk"shake, peanut butter cheesecake ja mulle tietty soijalatte ja Akulle long black. Mia otti tyyliin pelkän milk shaken.


Tyytyväisinä otettiin pikku ruokalepo vanin takana ja suunnattiin sitten kun kykeni McDonaldsiin ilmaisen wifin perässä. Hörpittiin kivennäisvettä ja sometettiin kuin mitkätki apsiteinit. Sen jälkeen palattiin takaisin Garden Islandille, kun se sattui olemaan sellainen mukavan rauhaisan oloinen hengailupaikka. Pelattiin Uunoa, lepäiltiin ja kirjoitettiin positiivisuuslaput. (Aloitettiin vuoden alussa sellainen positiivisuuspurkki, jonne pitää n. viikon välein kirjoittaa lapulle jokin positiivinen asia kuluneesta ajasta. Sitten reissun päättyessä vuoden lopussa saadaan avata ja lukea ne - ei siis tiedetä, mitä toinen on esim. kirjoittanut, ellei olla yhdessä kirjoitettu yhteistä. Tähän kerätään myös matkan varrella tapaamilta ihmisiltä lappuja, joten kiva sitten lukea Suomessa, että ketä tavattiinkaan, ja mitä kivaa niitten elämässä sillä hetkellä oli :).) Lappujen jälkeen innostuttiin akroilemaan, ja Mia oli hyvä oppilas. Hienosti lensi!


Alkoi taas päivä taittua iltaan ja me lähdettiin Akun kanssa ajelemaan pois kaupungista. Nähtiin matkalla monta pelikaania yhden skeittiparkin viereisellä alueella. Saavuttiin isolle parkkialueelle, jossa oli Launeen perhepuistoa vähän muistuttava lasten leikkipaikka. Ja voin muuten kertoa, että sen näköiset oli vessatkin.. Huhhuh. Joo. Kierrettiin se alue kävellen ja löydettiin kukkulan takaa hauska merirosvolaiva. Laskuvesi oli paljastanut merenpohjaa rannalta.
Kokattiin autolla ja siinä iltasella alkoi yhtäkkiä tulla aivan sairaan paljon hyttysiä joka tuutista! Ovet ja ikkunat pysyi meillä visusti kiinni, ja se oli tuskaista, sillä oli vielä lisäksi ihan sairaan kuuma! Siinä lähemmäs keskiyötä saatiin tarpeeksemme ja päätettiin ajaa keskustampaan itikoita karkuun. Nukuttiin kirjaston lähellä jollain randomparkkipaikalla, jonka viereiseen vessaan sai juosta vasta aamulla, koska nekin oli lukossa, niinkuin monet muutkin julkiset vessat öisin täällä. 

 Maanantaina satoi vettä. Musta se oli kiva. Tulee jotenkin ihana koti-Suomi mieleen kun on synkkää ja "masentavaa"! Mutta musta se sade on myös puhdistavaa. Raikastavaa. Lähdettiin etsiskelemään vesipistettä ja ajeltiin ristiin rastiin, kun nämä WikiCampsin ilmoittamat vesipisteet oli sellaisia juomapisteitä, josta sai hörppiä nappia painamalla. Ei niillä jerrykannuja pahemmin täytelty. Mua kiukutti (taas) ja olin ihan nuutunut ja päätäkin koski. Nähtiin kuitenkin ihania koiria koirapuistossa, jonka vierellä yksi näistä vesipisteistä oli, ja siellä näin myöskin kolmijalkasen koiran, joka kyllä vilisti menemään ihan niiden muiden tavoin! <3 
 Suunnattiin On The Runille kahvinhakureissuun, että mä vähän virkoaisin. Kyllä se auttoi. Mia hälytti meidät apuun, kun Ubertaksi oli ajanut sen ihan väärälle puolelle kaupunkia sen lääkäriin. Täällä on sikäli hölmö, kun kaupungissa voi olla sama kadun nimi, mutta se on vaan eri alueella. Vähän kun esim. Lahdessa on Metsäkangas, Kärpänen, Laune yms. niin täällä on ne vähän suuremmassa mittakaavassa. Ei täällä (kai) kukaan sano, että asuu Adelaidessa, ellei asu ihan keskustassa, ja postikin tulee justiin sen alueen perusteella, vaikka ollaankin Adelaidessa. Mekin asutaan tällä hetkellä Reynellassa. Mutta joo. Kuskattiin Mia sitten onnistuneesti Mile Endiin (josta ensin mentiin Miaa hakemaan kun oltiin itsekin ihan sekaisin, että kummalla alueella se nyt on ja missä sen pitäisi olla). Odoteltiin sen aikaa, kun se oli valmis ja käytiin sitten yhdessä taas hakemassa sen päivän toiset kahvit OTR:lta. (Mia litki taas joku neljä tuntia sitä sen kahviaan. En voi käsittää.) 
Ajettiin parkkiin jonkun asuinkadun päähän, jossa me siivottiin ja järkättiin Mian kanssa ja Aku kokkasi. Oli kivaa hengailla taas kiireettömästi. Vietiin ruoan jälkeen Mia taas hostellille ja ajettiin itse yhden huoltsikan viereiselle kadulle nukkumaan. Yöllä sitten huomattiin, ettei se ollutkaan 24h-huoltsikka, ja Aku oli ihana kun suostui ajamaan toiselle huoltsikalle keskellä yötä, että mä pääsin vessaan. 

Tiistai-aamuna käytiin Aquatic centerillä toiseen kertaan suihkussa (tällä kertaa olikin ärsyttävä henkilökuntatyyppi, kun ei suostunut päästämään meitä pelkästään suihkuun, toisin kuin viime kerralla oli 3 dollarin hintaan pelkkä suihku.) No, maksettiin muristen 8 dollaria pelkästä hemmetin suihkusta. Jos olis ollut edes uikkarit matkassa, oltais tietty käyty katsastamassa koko center, mutta ei. No, tulipahan puhdasta. Vietiin Mia lentokentälle ja sitten suunnattiinkin mun semi-sukulaisten luo, joita ei oltu ikinä nähty, eikä edes itse asiassa tiedetty niistä, ennen kuin iskä sai tietää, että täällä meillä sellaisiakin tuttavia on, ja informoi mua. Siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti