torstai 23. maaliskuuta 2017

R & A Australiassa: Reynella, part 1.

Saavuttiin tänne Reynellaan Maijan, Eskon ja Buffy-koiran luokse tiistaina 24. tammikuuta. Saatiin lämmin vastaanotto ja tuli tervetullut olo. Meitä oli jo odoteltu! Juteltiin meidän reissusuunnitelmista, meistä ja Eskon Australian matkasta vuonna -59. Siitä asti se on täällä asunut, eikä esimerkiksi tiedä, mitä "moka" tarkoittaa. Mutta muuten ihan sujuvaa suomen kieltä taitaa. Asetuttiin taloksi ja tutustuttiin talon väkeen. Meille oli laitettu peti valmiiksi talon takapihalla olevaan huonerakennukseen, joka oli kokonaan meidän käytössä.
 Keskiviikkona Aku pääsi innoissaan asentamaan meidän vanin katolle tulevia aurinkopaneeleita, josta Eskon sisäinen pikkupoika innostui, ja ne kaksi laitteli niitä sitten ja suunnittelivat täpinöissään. Aku korjasi täällä myös nokkelana nuorena miehenä Eskon peltikaton ja ajoi nurmikon. Kyllä pisteet vain nousi nousemistaan...


Sillä viikolla myös Maijan pikkuserkku Elvi kävi kylässä täällä ja mekin käytiin porukalla Elvin luona. Hirmu herttainen ja touhukas tyyppi, jonka katosta ollaan tässä korjailtu.
 Ekana sunnuntaina päätettiin poistaa ennakkoluulot pihviä rakastavalta Eskolta kasvisruoan suhteen ja tehtiin koko poppoolle seitanpihvejä, sipuli-paprikakermakastiketta ja Jamie Oliverin gravya, lohkoperunoita ja bataattiranskiksia. Kyllä oli ihmettelyä Eskolla pihvien kanssa. Kyllä maistui. Kyllä ottivat molemmat vielä lisää. Eikö tämä oikeasti ole lihaa? No ei ole. Jauhoja vaan. Kyllä söisi Esko vaikka joka päivä, jos joku hänelle vaan tekisi.

Yhtenä iltana käytiin Moana Beachilla, jonne saa ajaa autolla, siis ihan siihen rantaan, ja jengi viettää siellä tyyliin koko päivän. Toisella rannalla käytiin tekemässä akroa, jonka jälkeen jäätiin katsomaan, kun aurinko meni horisontin taakse. Eikä tullut heti mieleen, milloin, josko koskaan, oon niin tarkkaan sitä tiiraillut.

 Helmikuun alussa jäätiin talon- ja koiravahdeiksi, kun Esko ja Maija lähti Murray Riverille vajaaksi viikoksi houseboatille. Siinä torstaina maalattiin niiden perävaja.


Lauantaina käytiin Eskon ja Maijan tuttavanuoriparin, Annukan ja Chrisin kanssa Bowdenissa, joka oli sellainen eräänlainen, öö, torirakennus/ruokakojurakennus tms. Se on vain viikonlopun päivinä auki. Ne oli ikäänkuin jonkintyyppiset markkinat, jossa oli vähän kaikkea. JA IHAN SIKANA KAIKKIA VEGAANIJUTTUJA. Ostettiin Milkless Cheesestä pinaatti-artisokkajuustoa ja juotiin Chrisin tädin kahvilassa, Beach organicissa kurkumalattea ja jääkahvia. Illalla pidettiin kahden kesken BBQ. Hiustenväri tummui näiden kahden päivän välissä, huomaa kuvista!Siinä sitten huomattiin, että kun täällä nyt ollaan lojuttu, niin voisihan sitä vaikka töitä hakea, jos meinattiin tässä jokunen tovi majailla. Aku saikin sitten töitä handymanina, eli huoltomiehenä keskustammasta eräästä huoneistohotellista. Vähän kyseenalasta toimintaa välillä niiltä pomoilta, mutta kyllä ne sen verran Akuun rakastui, että vei sen katsomaan V8-juttuja, kun se korjasi pomon autonkin. Akulla on työkaverina Dave, jonka kanssa niillä on aina hauskaa töissä ja saksa?lainen Torstein tms. jonka kanssa se kävi kaljalla ja Torstein vislaili ohikulkeville miehille. Ei se Akua oo kai onneksi yrittänyt :D Kiva tyyppi vissiinkin, saatiin nimittäin siltä ILMAISET PYÖRÄT.
 Mulle työnhaku aiheutti hirveetä stressiä ja ahdistusta, kun joka hemmetin ilmoituksessa oli pitkä lista mitä tulevalta työntekijältä vaaditaan, ja mieluiten kokemusta tästä tästä ja tästä ja ikää saisi olla korkeintaan 18. Ja sit jos olis vielä tämä ja tämä, ja oot sit valmis myös tähän ja tähän. Ja vähintään näin kauan pitää olla. Ei napannut mistään. Mutta tarinalla on onnellinen loppu, siitä lisää myöhemmin.

Juu, sit ollaan kuntoiltu jonkin verran, takapihajumppaa ja powerkävelyitä. Enemmän ja vähemmän olen itekseen joogaillut tai venytellyt, kun Aku on ollut töissä. Buffya käytetty silloin tällöin iltakävelyillä. Elvin katosta korjailtu. Poseerattu töyhtöhyyppätovereiden kanssa - katso tarkkaan Akun taideposeerauskuvaa!

Josko siinä olisi tämän postauksen kuvapläjäys. Seuraavassa lisää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti