lauantai 3. kesäkuuta 2017

R & A Australiassa: Yea ja Yarrawonga

Jolongista lähdettiin huhtikuun 2. päivänä aamusella. Päätettiin käydä Phillip Islandilla, koska siellä kerrottiin olevan pigviinejä, mutta infopisteellä selvisi, että niidenkin näkeminen maksaa, joten skipattiin se homma. Harmaa sää ei oikein inspannut meitä muutenkaan. Käytiin vähän kyyläämässä surffareita ja suklaatehtaalla ottamassa suklaapigviineistä kuvat. 


Sitten jatkettiin matkaa määränpäänä Yarrawonga. Matkalle osui pikkuinen söpö kylä, Yea, jonne ihan nimen puolesta täytyi jäädä. Oli jo pimeäkin, joten parkkeerattiin urheilukentän vieressä olevien vessojen lähistölle. Oltiin odotettu kovasti meidän illallista, joka oli seitantäytettyjä pitapocketeja. Mä siinä innoissani toista syödessäni huomasin, että kuulkaa kamut, nämä leivät on homeessa. Byyyh! Ei kuoltu kuitenkaan edes seuraavana päivänä. 


Aamupalan jälkeen lähdettiin käppäilemään ympäri Yeaa. Oli taas kivoja kahviloita ja putiikkeja. Käytiin joogapaikassa kysymässä sen päivän ohjelmistoa, ja sovittiin joogahetki sille iltapäivälle. Postitoimiston edessä sympaattinen vanhempi mies alkoi jutustelemaan australialaiseen tapaan kaikenlaista meidän kanssa. Lounas syötiin autolla ja neljäksi suunnattiin joogapaikkaan, jossa huomattiin että meidän kolmen lisäksi ei ollut muita osallistujia. Mutta kivaa oli! :D

Joogan jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Yarrawongaa, jonne saavuttiin illalla pimeällä. Matkalla nähtiin aika hieno näky, kun peltoja poltettiin. Aamulla nähtiin päivänvalossa, että minnepä oltiin tultu. Hieno paikka oli tosiaan, joen varrella. Naapurikaravaanin musta iloinen koira tuli kaveeraamaan meidän kanssa ja sotki mun kaikki vastaviikatut vaatteet, mutta mitenpä voisi sellaiselle siitä suuttua, kun oli niin söpö?! Itsehän minä siinä pihalla niitä aloin viikkailemaan... :D


Aku oli saanut idean, että vuokrataan vene ja otti asian hoitaakseen. Käytiin kaupassa ostamassa evästä järvelle ja siellä hämmennyin, kun kysyin Mialta ja Akulta, että eikö nää ois hyviä crackereita? Ja sitten joku random siinä vieressä sanoi suomeksi, että joo tosi hyviä! :D Kaksi suomalaista siinä. Venereissu oli kyllä aika tosi kiva, vaikka mä ensin vähän jänskämurjotin. Päästiin myös Mian kanssa molemmat ohjaamoon! Järvi oli Lake Mulwala, jolla pyörittiin (käytiin New South Walesin puolella veneellä!). Näyttäväksi sen teki järvestä kohoavat kuolleet puut, jotka jatkuivat oikeasti loputtomiin. Se oli aikoinaan ollut metsää, mutta padon takia siihen sitten tuli vesi, tai jotain tällaista.

Veneajelun jälkeen pyörähdettiin autolla myös New South Walesin puolella. Mä huomasin viereisellä golfkentällä maassa liikettä, ja nähtiin iso vanhuskilpikonna, jolla oli superpitkä kaula! 


Sitten vähän kiukuteltiin iltaan asti itse kukin (eli me kaksi toisillemme), mutta sellasta se joskus on. Ajettiin samaan paikkaan nukkumaan Murray-joen varrelle. Vessareissulla satuin kurkkaamaan sinne pitkän pöntön pohjaan ja eipä enää vessattanutkaan, kun pöntön pohja kuhisi valkoisia toukkia – YÄÄKKK!! 


Seuraava päivä taidettiin aika pitkälti vain posottaa autolla eteenpäin. Sen verran pysähdyttiin, että käytiin Alburyssa Aquatic centerissä. Oltaisi haluttu nähdä myös Snowy mountainsit, jonka vuoksi poikettiin reitiltä jonkin verran, mutta eipä niillä nyt olisi ollut edes lunta... :D Sopiva yöpaikka löytyi illan tullen Murrumbatemanista läheltä seuraavaa määränpäätä, Canberraa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti