keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Riina ja Aku Australiassa: Melbourne 8/12/2016-15/01/2017

Ollaan Australiassa oltu nyt sellaiset seitsemän viikkoa. Ensimmäinen viikko asuttiin hostellissa Melbournen St. Kildassa. Jet lag oli aika kaamea... Saavuttiin aamupäivällä, ja hostellihuoneeseen päästyämme oli pakko ottaa "parin" tunnin päikkärit. Klo 15 piti herätä, mutta mepä noustiin siinä puoli kuuden maissa illalla. Seuraavana päivänä päiväunitunteja tuli seitsemän. Nukuttiin koko hemmetin päivän ohi, ja yöllä sitten kukuttiin hereillä. Lauantaina käytiin katsomassa kahta kämppää julkisilla, ja koska Melbourne on jäätävän suuri kaupunki, niin tunteja tähän retkeen kului kokonaista yhdeksän. Kyllä unetti. Kotimatkalla klo 21maissa heräsin kymmenen minuutin ratikkamatkalla kahdesti siihen, kun huomasin melkeinpä kuolaavani Akun olkapäälle...
 Meidän huoneessa ei ollut ruoanlaittomahdollisuutta, joten sitä "joutui" sitten katsastamaan lähitienoon vegaanitarjonnan. Syötiin falafelraflassa useamman kerran, meksikolaisissa, kasvisravintoloissa, pitsalla, maksamitähaluat-mestoissa ja paristi sitten jälkkäripaikoissa.


   
 Löydettiin Airbnb:n kautta seuraaviksi neljäksi viikoksi kämppä South Yarrasta. Alue oli tosi hyvä. Kaupat ja meiningit oli lähellä, ja meidän kämppä ihan tram-pysäkin vieressä. Meillä oli vietnamilaistaustainen Sarah kämppiksenä, joka oli tosi mukava - neuvoi sellaisia perus käytännön juttuja ja oli muuten vaan kiva, sekä antoi meille meidän camper vaniin muutamia juttuja, joita ei sitten tarvinnut itse ostaa. Sellaista perustylsää arkea me siellä vain vietettiin: herättiin, kun huvitti, katottiin liian paljon Netflixiä: Pretty little liarsin kuudes tuottari kun loppui, vaihtui genre ja siirryttiin Vikingseihin. Käytiin katsomassa Girl on the train Moonlight cinemassa, eli ulkoilmaleffassa. Lepakot lenteli yllä - oli vaan hienoo, vaikka leffa oli huono ja kiukutti, haha. Käytiin ottamassa aurinkoa, tekemässä pariakrobatiaa läheisessä Fawner Parkissa, kokattiin ja käytiin kaupassa. Relattiin. Uudenvuoden aattoa edeltävänä päivänä treffattiin maailman hitain kahvijuoja, Mia, Migezu, Mikke, Kentsu. Mian kanssa hölpötettiin "ensitreffeillä" kahvilassa, kuin mitkäkin. Viereisessä pöydässä istuvat heput kysyivät, että mitä kieltä me oikein puhutaan. Veikkasivat portugalia. Juttua riitti niin pitkään, että iltapäiväkahvit muuttuivat meksikolaisillalliseksi Fondassa. Uusi vuosi vietettiin samaisen neidon kanssa piknikillä ja tanssilattioilla. Raketit kiivettiin porttien yli Melbournen Royal botanical gardensiin. Kuun alussa vietettiin kuusi päivää putkeen shoppaillen Akun kanssa kaikenlaista enemmän (Akun vastuualue) ja vähemmän (Riinan vastuualue) tärkeää meidän camper vaniin. Ikea, kirpparit, tavaratalot jne... Meidän camper van on Toyota Hiace vuosimallia 2002. Sen enempää mä en siitä tiedä noin teknisesti... Ostettiin se oikein sydämelliseltä pariskunnalta Melbournen liepeiltä. Kurja uutinen musersi kuitenkin heidän reissusuunnitelmansa, kun tämä mies sai kuulla sairastavansa syöpää, jolle ei ole mitään tehtävissä... Lämpöiset ajatukset heistä jäivät, ja halusivat, että aina välillä laittelemme kuulumisia heille.
 Vihdoin 14. tammikuuta haettiin meidän tuleva kotimme silloisen kodin pihaan ja pistettiin hösseliksi. Pääsin maalaamaan. Aku sanoi, että musta tulisi hyvä maalari. Sikäli hauska, sillä - uskokaa tai älkää - mä joskus olen siitäkin alasta haaveillut. Kuulema kärsivällisyyteni vuoksi olisin siinä hyvä... Minä...??? Järkättiin ja siivottiin. Päällystettiin kaapinovia DC-fixillä.

Ei maltettu odottaa seuraavaan päivään... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti