maanantai 25. elokuuta 2014

Hetkiä kesältä

Ehkä nyt on viimeistään aika muistella mennyttä kesää, koska syksy alkaa, ei uhkaavasti, mutta hiljalleen lähestyä. Millä mun kesä alko? Kesätöillä Kiljavalla. Alkujännityksen jälkeen (joka ehkä kuitenki tais kestää läpi koko kesätyöjakson) se suju loppujen lopuks ihan kivasti. Yhessä ohjelmassa mä esitin jotain Missi Lottaa karmeiden pinkkien meikkien ja blondin peruukin kanssa, ja niiden lasten täyty valasta mua sisäisestä kauneudesta. Mun oli pakko listata ylös muutamia asioita, mitä ne mulle, typerälle blondimissille kerto kauneudesta:
 • Persoonalla on enemmän merkitystä, ku ulkonäöllä
 • Sisäinen kauneus on sitä, et on kiltti ja ystävällinen toisille
 • Luonnosta saa kauneuden, kaikki ollaan tultu äitin mahasta! (? :D ihana!)
 • Pitää käyttää luomuu ja eläinkokeetonta (PARAS LAPSI <3 ! )
 • Jos tytöt ei piereskele, ne paisuu pulleeks
Missi Lotan lisäks mä pääsin myös mm. Harry Potterin, avaruusstylistin ja Chimchar-Pokemónin rooliin! Oujee! 


 Vaikkei lapset oo se mun ykkösjuttu, niinkun toisilla, esimerkiks mun työkavereilla, joista tyyliin 70 prosenttia opiskeli opettajaks - hehheh, mä oon nyt jälkeenpäin ihan kiitollinen siitä, että mä pääsin kokeilemaan leirihommia! Enkä kyllä sulje pois ollenkaan sitä, että joskus tulevaisuudessa lapsosten kanssa vois touhuta enemmänkin. Kai se tois tietynlaista vastapainoa tähän aikuisten (joopajoo, minäkö aikuinen?) karkeeseen ja synkkään elämään. Onhan niillä lapsilla sitä kadehdittavaa elämänriemua vielä, kun ei tartte huolia huomisesta.
Mun kesän ensimmäinen "tää on mun kesän paras juttu" oli se, kun mä hyppäsin pyörän selkään ja me ajeltiin broidin kanssa cebareilla Porvooseen systerin luo, jonne jäätiin ex-tempore yöks. Siis se Porvoo oli se paras juttu. Mun piti olla seuraavana aamuna Kiljavalla 8.30 (eipäs pitänytkään, vaan vasta klo 10, mutta enhän mä sitä hölmönä muistanut...) ja meijän piti siis ajaa samana iltana jo Kiljavalle. Yheksältä illalla pitkän ajomatkan jälkeen mä ja broidi oltiin kyllä jo hitusen väsyneitä ja mun loistoideasta mä päätettiin jäädä yöks. Oon vieläkin onnellinen sen illan vuoks. Me ei olla koskaan, minä, Teemu ja Saana varmaan vietetty ihan vaan kolmistaan aikaa. Broidilla ei ollu muuta ku ajokamat, mutta onneks mun kollarit mahtu senki jalkaan! (Mitenniin käytän unisex-vaatteita?) Systerillä oli törkynälkä, mut eihän nyt joskus 22 jälkee mistään enää mitään saanu... paitsi pitsaa :P Pyöräiltiin Porvoon tyhjiä katuja pitkin keskustaan pitsalle ja takasin. Meillä oli kivaa, ja se ilta kyllä jäi mieleen. Sisarukset on parhaita.
Mä menin vielä uudestaan Saanan luo sitten sen työviikonlopun jälkeen. Sekin kyllä oli parhautta. Olin viime kesänäki, ja kyllä mä vaan oon sitä mieltä, että Porvoossa täytyy käydä joka kesä. Me tehtiin taas ite maailman parasta suklaajäätelöä, jossa oli keksi- ja suklaapaloja. Kasvimaitoa käytettiin, mutta kananmunalle ei vielä keksitty korviketta. Mulla on projektina tehä jäätelöä vegaanisena, mutta ehkä mun täytyy vaan luovuttaa ja investoida jätskikoneeseen ollakseni eläinystävällinen, että se jätski onnistuis. Nojuu, mitäs muuta me tehtiin. Juu, toisena aamuna herättiin aamu-uinnille Saanan kavereiden kanssa. Toisella kaverilla oli aurinkolasit päässä, kun me käteltiin, enkä mä nähny sen silmiä. Siinä mä aloin pohtimaan, että kyllä ne silmät vaan on sielun peili. Tai emmä tiiä sielun peilistä, mutta jos ei silmiä nää, niin eihän sitä kadulla tunnistas, jos vastaan kävelis... Pyöräiltiin paljon, minä Saanan kämppiksen pyörällä, joka oli itsessään niin jotain kokemuksellista!, shoppailtiin kohtuudella, tehtiin aamulla smoothiet ja nautittiin ne auringonpaisteisella parvekkeella ja syötiin vähän lisää jäätelöä. Valkosuklaa-kirsikkajäätelö jäi mun mieleen... :) Toisena iltana me nähtiin ihan varmasti tulikärpäsiä. Mä luulin, että niitä on vaan Disneyn elokuvissa. Porvoo, oot ihana, sisko, oot ihana!
Seuraava "tää on mun kesän paras juttu" oli puolen vuoden näkemättömyyden jälkeen, kun Tuutu tuli Lahteen majailemaan taas mun luo, kun asuin siis pari viikkoa tanssiopella kissavahtina, miu! Mitäs me tehtiin, no meis on yhteistä se, et tykätään löhöö ja kattoo telkkaa. Sitähän me sit tehtiin. Pitsatkin pyöräytettiin, ja toteen, että tofu on tosi tosi hyvää pitsassa, mums! Miu, mums... mistä näitä nyt yhtäkkiä tulee? Joo, lisää läskeiltiin, ku Lennu tuli kylään ja tehtiin vegaanisia suklaakorvapuusteja! Lennu joo tuli ja musta vaan oli erittäin huvittavaa, et likat ei ollu nähny vuoteen, ja sit kun ne näki, niin ei ne kiljunu ja halaillu, vaan morotti ku mitkäki äijät: "moo" "mooi". Ja sit Lennu vaa liitty meijän sohvalöhöilyyn. Niin hauskaa musta! :D Santa Fe:stä varattiin oikeen pöytäkin ja mentiin sit sinne! Sen jälkeen viel kahville broidin luo #laurinparveke (toi on tosi hauska vitsi) ja sieltä sataman kautta kotiin kattomaan leffaa... joka mun kohalla muuttu vaan nukkumiseks. Enivei, tässä pari hassua kuvaa! :)
Rakastan näitä tyyppejä, ja ne kyllä toi aurinkoa mun kesääni! Kuvia tolta meidän jännittävältä reissulta napsi enimmäkseen Lennu, jonka muita otoksia, elämää ja Jenkkilän reissua voi seurata täällä
Me tutustuttiin uudelleen mun entisen parhaan kaverin kanssa parin vuoden tauon jälkeen keväällä, ja kesällä taas nähtiin yks yö. Se yö käänty pian aamuks, ja me löydettiin meidät istumasta sen kerrostalon katolla sumppia hörien ja heräilevää Lahtea ihmetellen. Juttu vaan ei ottanu loppuakseen, kun puhuttiin ummet ja lammet ja suunniteltiin suuria. Puol kuuden maissa mä lähin auringonnousun saattelemana hymyssä suin kotiin nukkumaan. Olin viettäny taas yhden muistelemisen arvosen hetken kesän aikana. Päivää ennen mun reissuun lähtöä Camilla tuli vielä meille yöks. Kello oli jo lähemmäs yhtä yöllä, kun se pimpotti ovikelloa. Yöihmisiäkö? En usko, pelkkä tikittävä kello ja kiireaikataulut... Mur. Saunottiin, zippailtiin pelkät pyyhkeet päällä yöuinnille Ruuhijärven rannalle, nautittiin maaseudun kesäyöstä, juotiin mojitot, puhuttiin taas ummet ja lammet... oli mukava viettää jälleen yks yö valvoen aamuöille asti. Oon vaan onnellinen, et löydettiin taas toisemme. Kyllä ne oikeet ihmiset vaan palaa takasin, jos joskus on sattunu lähtemään... :)
Mun tän kesän unohtumattomin asia kuitenki oli Nordic Lights-reissu, josta mun täytyy kirjottaa ihan oma postauksensa. Ahdistun ja ressaan sitäkin, ihan niinku ressasin tätä kesäpostaustakin, koska en tiedä, millon mulla liikenee aikaa sen reissun perusteelliseen muistelemiseen. Aikaa ja motivaatiota. Pelkään, että unohdan joitain asioita, mitkä on muistamisen arvosia. No, suotta sitä on ressata.
Tässä tää kuitenki nyt, mun superfantsu kesäpostaus. Mitä vielä viimesiä kaiken tiivistäviä sanoja mä tähän keksin... Kokonaisuudessaan en ookaan mun kesälleni niin katkera, ku ennen kesää aattelin, että tuun olemaan. Muttei se paras ollut, näistä kesistä, mitä oon elänyt. Onneks se ei ollut mun viimenen.

6 kommenttia:

 1. ku luen sun postauksii saat mut aina hyvälle tuulelle, tulee semmoi onnellinen fiilis, jotenki sä vaa hehkut semmosta elämän rentoutta. oon kateellinen, oon miettiny et ois niin mahtavaa olla sinä mut jokane meist on kuka on. oot fantastinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos tekstit piristää! Kyllä se rento asenne elämää kohtaan on välillä työn takana, eikä se helppoo oo. Jokainen meist tosiaan on kuka on, mun onneks omaan elämään voi vaikuttaa pienilläki asioilla paljon! :)

   Poista
 2. tee joskus postaus sun kämpästä, kuvia kehii jne ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm, ei vaan oo mitään kunnon vekotinta, millä niitä kuvia napsis.. :D

   Poista
  2. joltain kaverilta vaan lainailemaan!:) kaveri kylää ja älypuhelin lainaa :D

   Poista
 3. täytys joo varmaan joku päivä yrittää innostua tosta kuvaamisesta, niin tulis tännekin jotain sisältöä! Älypuhelin on pienesti kutkutellu mielessä, mutta se nyt vie vielä oman aikansa, että ihan omaan sellaseen rohkenisin sijottaa!! :D

  VastaaPoista